"Нафтогаз" подав зустрічний позов до "Київтеплоенерго"

Субота, 7 липня 2018, 12:03

НАК "Нафтогаз України" подав зустрічний позов до "Київтеплоенерго" в рамках спору між сторонами щодо правонаступництва газових боргів і укладення договору на постачання газу.

Про це в п'ятницю в ефірі одного з телеканалів повідомив голова НАК Андрій Коболєв, передає "Інтерфакс-Україна".

"Київтеплоенерго" пішло до суду. Ми подали зустрічний позов. Наскільки я знаю, на вимогу суду, або на вимогу одного з позивачів, приєдналося до судового процесу "Київенерго"... Я сподіваюся на справедливе рішення, рішення, яке скаже – хто кому винен, хто що має укладати. Сподіваюся, що рішення буде найближчим часом", - сказав Коболєв.

Він закликав опонентів продемонструвати мудрість під час вирішення проблеми.

Реклама:

"Насправді, ми, як "Нафтогаз", також поспішаємо в цьому процесі – закликаємо всіх бути розумними, виконувати норму закону і сподіваємося, що до кінця цього місяця ми зможемо знайти рішення", - підсумував Коболєв.

Як повідомлялося, КП "Київтеплоенерго" в середині червня звернулося до Господарського суду Києва з проханням визнати укладеним договір із НАК "Нафтогаз України" на постачання газу.

У свою чергу "Нафтогаз України" не підписує договір з "Київтеплоенерго" у зв'язку з відмовою КМДА приймати на комунальне підприємство "Київтеплоенерго" борги, які "Київенерго" сформувало перед НАК раніше. У "Нафтогазі" наголошують, що така позиція КМДА встпротирічить зі ст. 22 закону "Про теплопостачання".

Раніше столиця завершила перший етап прийому теплових мереж міста від "Київенерго" до "Київтеплоенерго". Столичні ТЕЦ-5 та ТЕЦ-6 мають перейти від "Київенерго" до "Київтеплоенерго" на другому етапі – до 1 серпня поточного року.

Рекомендуємо почитати: Чому у киян немає гарячої води

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: