"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Кияни можуть залишитися без гарячої води до жовтня

Вівторок, 31 липня 2018, 19:45
 

Суд переніс на 10 вересня засідання у справі, за якою "Київтеплоенерго" вимагає від НАК "Нафтогаз України" визнати укладеним договір на постачання газу.

Відповідне рішення Господарський суд м. Києва прийняв 31 липня, передає УНІАН.

"За клопотанням сторін в підготовчому засіданні суду оголошено перерву до 10 вересня", - сказала суддя.

В ході судового засідання представник "Київтеплоенерго" повідомив, що його стороні необхідно час для підготовки відзиву на подану минулого тижня позовну заяву "Київенерго" по даному провадженню.

Реклама:

При цьому він попросив суд не затягувати розгляд справи, оскільки від його вирішення залежить відновлення гарячого водопостачання киян.

Разом з тим, представник "Нафтогазу" попросив суд відкласти розгляд провадження на триваліший період, оскільки сторони зараз перебувають в процесі переговорів про мирне врегулювання спору, результатів якого ще немає.

Після завершення судового засідання сторони відмовилися від коментарів журналістам.

Як повідомляє "Інтерфакс-Україна", "Київтеплоенерго", незважаючи на відсутність контракту із НАК "Нафтогаз України", не планує зупиняти роботу столичних ТЕЦ-5 і ТЕЦ-6 після прийому цих станцій від ПАТ "Київенерго" в ніч з 31 липня на 1 серпня.

"Зупиняти станції не заплановано - це створило б загрозу стабільності електропостачання Києва, особливо з огляду на спекотну погоду та активне використання кондиціонерів. Компанія шукає шляхи для забезпечення ТЕЦ газом. Серед можливих варіантів розглядається закупівля газу не в "Нафтогазу", а в інших постачальників", - сказав співрозмовник агентства.

Наразі НАК "Нафтогаз України" відмовляється підписувати контракт з КП "Київтеплоенерго" через невирішену ситуацію з боргами за газ. Через це кияни довгий час сидять без гарячої води. Під загрозою опинилося і теплозабезпечення столиці загалом.

Рекомендуємо почитати: Чому у киян немає гарячої води

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: