Кияни можуть залишитися без гарячої води до жовтня

Вівторок, 31 липня 2018, 19:45

Суд переніс на 10 вересня засідання у справі, за якою "Київтеплоенерго" вимагає від НАК "Нафтогаз України" визнати укладеним договір на постачання газу.

Відповідне рішення Господарський суд м. Києва прийняв 31 липня, передає УНІАН.

"За клопотанням сторін в підготовчому засіданні суду оголошено перерву до 10 вересня", - сказала суддя.

В ході судового засідання представник "Київтеплоенерго" повідомив, що його стороні необхідно час для підготовки відзиву на подану минулого тижня позовну заяву "Київенерго" по даному провадженню.

При цьому він попросив суд не затягувати розгляд справи, оскільки від його вирішення залежить відновлення гарячого водопостачання киян.

Разом з тим, представник "Нафтогазу" попросив суд відкласти розгляд провадження на триваліший період, оскільки сторони зараз перебувають в процесі переговорів про мирне врегулювання спору, результатів якого ще немає.

Після завершення судового засідання сторони відмовилися від коментарів журналістам.

Як повідомляє "Інтерфакс-Україна", "Київтеплоенерго", незважаючи на відсутність контракту із НАК "Нафтогаз України", не планує зупиняти роботу столичних ТЕЦ-5 і ТЕЦ-6 після прийому цих станцій від ПАТ "Київенерго" в ніч з 31 липня на 1 серпня.

"Зупиняти станції не заплановано - це створило б загрозу стабільності електропостачання Києва, особливо з огляду на спекотну погоду та активне використання кондиціонерів. Компанія шукає шляхи для забезпечення ТЕЦ газом. Серед можливих варіантів розглядається закупівля газу не в "Нафтогазу", а в інших постачальників", - сказав співрозмовник агентства.

Наразі НАК "Нафтогаз України" відмовляється підписувати контракт з КП "Київтеплоенерго" через невирішену ситуацію з боргами за газ. Через це кияни довгий час сидять без гарячої води. Під загрозою опинилося і теплозабезпечення столиці загалом.

Рекомендуємо почитати: Чому у киян немає гарячої води