ICU побудує сміттєпереробний завод в Житомирі

Четвер, 26 липня 2018, 16:50

Компанія "МС Соціальний проект", яка входить до складу інвестгрупи ICU, інвестує від 7 до 10 млн євро в будівництво найбільшого в Україні заводу з переробки твердих побутових відходів.

Про це повідомляє LIGA.net з посиланням на прес-службу ICU.

Завод, який розрахований на 150 оcіб персоналу, буде побудований в Житомирі. Попередні строки будівництва - 1 рік. Точні терміни початку будівництва в компанії не називають, уточнюючи, що спочатку їй потрібно отримати дозвіл від місцевої влади.

Мер Житомира Сергій Сухомлин підтвердив принципове погодження проекту.

Підрядником будівництва виступить хорватська компанія Tehnix.

"Технологія, за якою буде працювати завод, абсолютно нешкідлива для екології і не передбачає викидів в навколишнє середовище, включаючи власну систему очищення стічних і каналізаційних вод. Проектна потужність заводу передбачає переробку близько 82 тис тонн ТПВ в рік, глибина переробки - 85-95% ", - говориться в повідомленні ICU.

Згідно з проектом, результатом переробки стане отримання вторинної сировини, альтернативного RDF-палива для цементних заводів і компосту з органічної фракції ТПВ. Всі отримані продукти будуть продані для повторного використання.

За словами керуючого партнера ICU Костянтина Стеценко, компанія розглядає можливість будівництва подібних заводів і в інших містах України.

Група ICU надає послуги з управління активами і приватним акціонерним капіталом. Група спеціалізується на ринках Центральної і Східної Європи.

Компанія заснована в 2006 році вихідцями з нідерландського банківського холдингу ING. Під її управлінням перебувають активи на суму понад 500 млн доларів.

Власником компанії є її топ-менеджмент. Керуючі партнери ICU - Макар Пасенюк і Костянтин Стеценко.

Економічна правда