"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

РФ демонструє, що не збирається виконувати жодних домовленостей – Порошенко

Вівторок, 17 липня 2018, 10:55
 

Президент Петро Порошенко наголошує, що Стокгольмський арбітраж чітко зобов’язав російський "Газпром" сплатити на користь НАК "Нафтогаз України" 4,6 мільярда доларів.

Про це президент сказав в ефірі програми "Свобода слова" щодо заяв про непорозуміння у Стокгольмському арбітражі у справі між "Нафтогазом" і "Газпромом", передає прес-служба.

Глава держави нагадав, що надав відповідні доручення щодо підготовки звернення до Стокгольмського арбітражу і вирішення питання в міжнародній судовій інстанції.

"Якраз в Стокгольмі і є порозуміння. Бо Україна виграла вперше 4,6 млрд доларів у Росії. І Росія знову демонструє, що вона не збирається виконувати жодних домовленостей і навіть рішення суду", — сказав він.

Реклама:

"І тому захистити від Росії, і ті хто думають, що можна домовитися... Захистити від Росії можна тільки об’єднаними, ефективними діями світу", — сказав президент.

"На моє глибоке переконання альтернативи цьому немає", — підкреслив він.

Як повідомлялося, Стокгольмський арбітраж присудив виплату "Газпромом""Нафтогазу" штрафу в розмірі 4,7 млрд доларів.

За підсумками двох арбітражних спорів між компаніями на постачання і транзит газу "Газпром" зобов'язаний виплатити НАК 2,56 млрд доларів.

"Газпром" направив до апеляційного суду округу Свеа заяву про повне скасування  рішення.

30 травня президент Порошенко заявив, що у низці європейських країн почали стягувати активи російського "Газпрому" на користь "Нафтогазу" на виконання рішення Стокгольмського арбітражу щодо контракту на транзит газу.

Детальніше про газову суперечку читайте у матеріалі "Нафтогаз vs Газпром: хто виграв битву під Стокгольмом"

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!