Сбербанк отримав у власність за борги на 68 мільйонів доларів ТРЦ "Магелан"

П'ятниця, 8 червня 2018, 14:35 -
 

ДП "Край Проперті" бізнесмена Анатолія Юркевича заборгувало Сбербанку 68 млн доларів, заставою по кредиту виступив ТЦ "Магелан".

Про це ЕП повідомили в прес-службі банку.

"ТЦ "Магеллан", право власності на який з грудня 2017 року належить банку, раніше був оформлений на одну юридичну особу - ДП "Край Проперті". Компанія заборгувала "Сбербанку" близько 68 млн доларів", - зазначили в прес-службі.

За інформацією банку, ще в грудні 2017 року Сбєрбанк став власником ТЦ, що відображено в Єдиному реєстрі речових прав. Однак реалізувати свої права власності не дали два заходи забезпечення.

Реклама:

"Цими заходами забезпечення банк був обмежений у користуванні своїм майном: він не міг не тільки безпосередньо користуватися об'єктом, а й підписувати будь-які договори, всі платежі від орендарів незаконно отримував попередній власник, а всі ризики, пов'язані з роботою ТРЦ - пожежні, податкові та інші - ніс банк. Більш того, одним із вищевказаних забезпечень співробітникам банку був заборонений доступ на територію ТРЦ "Магеллан", - пояснили в пресс-службі.

У кінці травня Верховний Суд України зняв заборону на право банку користуватися майном. 

При прийнятті заставних об'єктів у заставу Сбєрбанк погасив частину заборгованості за ціною вартості цих об'єктів.

Проте за даними Сбєрбанку, структури, пов'язані з бізнесменом Юркевичем, ще не виконали своїх фінансових зобов'язань в повному обсязі на приблизно 45 млн доларів.

"Банк буде продовжувати роботу щодо стягнення заборгованості із недобросовісного позичальника з метою захисту інтересів своїх вкладників", - додали в банку.

Як зазначалося, 2 червня вхід в ТЦ "Магелан" був заблокований представниками банку.

"Ашан" призупинив роботу супермаркету в ТЦ "Магелан" до 10 червня.

Представники "Край Проперті" вважають такі дії банку неправомірними.

Оксана Пирожок, ЕП

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: