Кабмін закінчив підготовку до запуску малої приватизації

Середа, 6 червня 2018, 14:35
 

Нормативна база для запуску малої приватизації повністю підготовлена.

Про це повідомляється в заяві Мінекономрозвитку, оприлюдненій прес-службою відомства.

"5 червня набули чинності затверджені Кабінетом міністрів правила прозорого продажу невеликих державних підприємств і компаній зі значною часткою державного капіталу. Таким чином, була повністю сформована нормативна база, необхідна для старту в Україні програми малої приватизації", - повідомляють представники міністерства.

Також у відомстві нагадують, що мала приватизація буде проводитися за допомогою електронної системи ProZorro.Продажі. У список об'єктів малої приватизації потрапили активи державної та комунальної власності вартістю до 250 млн. гривень. Під активами маються на увазі єдині майнові комплекси держпідприємств і пакети акцій тих підприємств, статутний капітал яких більше ніж на 50% належить державі.

Реклама:

"Ми чітко, крок за кроком, наближаємося до старту малої приватизації. Вперше в історії країни вона буде відбуватися виключно на відкритих електронних аукціонах. Спочатку був прийнятий новий закон, тепер розроблена вся необхідна нормативна база. У найближчі тижні мають з'явитися перші лоти в системі ", - заявив заступник міністра економрозвитку Максим Нефьодов.

Додамо, що на 2018 рік заплановано отримати 21,3 млрд грн від приватизації. Також в цьому році Фонд держмайна запланував продаж близько 200 підприємств з різних галузей: транспортні, хімічні, машинобудівні, сільськогосподарські, вугільні та інші.

Нагадаємо, Верховна рада прийняла закон про приватизацію держмайна №7066 18 січня.

Рекомендуємо почитати: Уряд "апгрейднув" приватизацію. 10 головних змін, які варто знати

Також читайте: Андрій Бойцун: Є дуже багато інтересів на держпідприємствах. Вони чинять опір, це нормально

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!