"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Найбільші гравці почали розпродаж валют країн, що розвиваються

Вівторок, 26 червня 2018, 16:20
 

Ряд найбільших в світі інвестиційних банків "ополчився" на ринки, що розвиваються, в умовах загострення торгових загроз, які погіршили обвал валют країн, що розвиваються.

Про це пише Bloomberg.

Goldman Sachs Group повідомила, що скорочує позицію "вище ринку" по валютах країн, що розвиваються, віддаючи перевагу більш "захисному" підходу на фоні попередження з боку Китаю і Європейського союзу, що ескалація торгової війни може викликати глобальну рецесію.

Citigroup відзначає, що інвестиційні потоки в активи ринків, що розвиваються, ослабнуть, а Morgan Stanley знизив свою рекомендацію з цього класу активів, пославшись на ризик зміцнення долара і посилення торговельних загроз.

Реклама:

Інвестори все більше звертають увагу на поведінку США. Після шквалу заяв навколо мит, Вашингтон обмірковує нові обмеження, які потенційно посилять контроль над китайськими інвестиціями, повідомили джерела, знайомі з ситуацією.

Відтік коштів з біржових фондів, що інвестують як до групи країн, що розвиваються, так і в окремі ринки, що розвиваються, досяг 3,38 мільярда доларів на минулому тижні, або максимуму за рік.

"Значне уповільнення торгівлі істотно погіршить перспективи глобального зростання з наслідками для ризикових активів", - відзначає в огляді Еліа Латтуга, стратег зі змішаних активів в UniCredit Bank.

Нагадаємо, Федеральна резервна система США ухвалила рішення знову підвищити ставку  по федеральних фондах, встановивши її на максимальному з 2008 року рівні - в діапазоні 1,75-2% річних.

Через посилення політики в США ринки, що розвиваються, втрачають інвесторів. У міру того, як доларова ліквідність вилучається з ринків, а прибутковості в Штатах ростуть, інвестори тікають в безризикові активи.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: