США планують обмежити китайські інвестиції — ЗМІ

Понеділок, 25 червня 2018, 19:35

Міністерство фінансів США планує посилити контроль над інвестиціями Китаю, що може зробити незворотною перспективу торгової війни Вашингтона і Пекіна.

Про це повідомляє Bloomberg.

Згідно з цим планом, Білий дім скористається одним з найзначніших правових засобів, щоб оголосити інвестиції КНР в американські компанії, пов'язані з технологіями, в тому числі в області розробки транспортних засобів на нових джерелах енергії, робототехніці і аерокосмічній галузі, загрозою для економічної і національної безпеки , повідомили 8 джерел, знайомих з ситуацією.

Міністр фінансів США Стівен Мнучін в доповіді, яка повинна бути опублікована 29 червня, запропонує адмініструвати цей закон через Комітет з іноземних інвестицій в США, сказали джерела на умовах анонімності.

Нагадаємо, США підготувало нови мита на товари із Китаю, завивиши про протекціоністську політику Пекіну.

У відповідь Китай підготував перелік заходів у відповідь, що торкнуться біля 40% американського імпорту. Зокрема, мита можуть бути підняті на продукти харчування, автомобілі та літаки.

Торгівельний конфлікт між двома найбільшими економіками світу може стати найбільшим у новітній історії світу.

Раніше повідомлялося, що світову економіку може спіткати рецесія та криза, якщо президент США Дональд Трамп не припинить своєї торговельної політики застосування мит на імпорт товарів.