General Electric покине індекс Dow Jones

Середа, 20 червня 2018, 10:15

Акції багатопрофільного концерну General Electric 26 червня будуть виключені з Dow Jones Industrial Average.

Про це повідомляє російський "Интерфакс".

Відзначається, що на заміну GE в індекс, в розрахунок якого входять 30 компаній, включать аптечну роздрібну мережу Walgreens Boots Alliance Inc.

В повідомленні Індексного комітету S & P Dow Jones Indices йдеться, що зміни в складі індексу, що збільшують вагу роздрібної торгівлі та охорони здоров'я, дозволять Dow Jones Industrial Average краще вимірювати стан економіки і фондового ринку США.

GE була включена в індекс в момент його запуску в 1896 році, з 1907 компанія перебувала в його складі без перерв і є найстарішою в списку.

У 90-х роках минулого століття GE була найбільшою за капіталізацією корпорацією світу.

Акції GE подешевшали за останні 12 місяців більше ніж на 50% і стали найдешевшими з усіх паперів, які входять в розрахунок індексу.

Останнім часом GE переживала проблеми, пов'язані з наслідками виходу зі страхового бізнесу, а також зниженням попиту на ряд видів промислового обладнання в світі.

Компанія, капіталізація якої становить зараз трохи більше 110 млрд доларів, скоротила дивіденди, продає активи і проводить реструктуризацію, яка може привести до її поділу.

Нагадаємо, у лютому 2018 року корпорація GE підписала довгострокову рамкову угоду з ПАТ "Укрзалізниця" на 1 млрд доларів.

Економічна правда