Держкомпанія зупинила видобуток газу через відсутність ліцензії

П'ятниця, 1 червня 2018, 16:50
 

30 травня компанія "Укргазвидобування" вимушено зупинила видобуток вуглеводнів із свердловин Південно-Коломацького родовища через відсутність перереєстрації ліцензії Держгеонадр на видобуток.

Про це повідомляє прес-служба "Укргазвидобування".

"Видобуток на родовищі зупинений, так як термін дії спеціального дозволу на користування надрами з метою геологічного вивчення, в тому числі дослідно-промислової розробки Південно-Коломацької площі, розташованої в Харківській області, завершився 31 травня 2018 року", - повідомляє компанія.

Добовий дебіт зі свердловин Південно-Коломацького родовища станом на 30 травня цього року становив 30 тисяч кубометрів газу і 1 тонна газового конденсату.

Реклама:

"Укргазвидобування" заявляє, що зверталася щодо продовження ліцензії на видобуток в Держгеонадра в грудні 2017 року.

"Укргазвидобування" до цих пір не отримало від Держгеонадр рішення про продовження термінів дії 39 спецдозволів на видобуток вуглеводнів.

За даними компанії, це відбулося через відмову Міністерства екології та природних ресурсів і затримку з публікацією змін до постанови Кабміну.

"Укргазвидобування" - АТ, акції якого належать НАК "Нафтогаз України". Основні напрямки діяльності: видобуток природного газу, газоконденсату і нафти.

Компанія - найбільший добувач природного газу в Україні, забезпечує понад 70% всього видобутку.

Нагадаємо, "Укргазвидобування" звинуватила в бездіяльності Державну службу геології та надр щодо продовження "Укргазвидобуванню" спеціальних дозволів.

Повідомлялося, що компанія може втратити близько 3 мільярдів кубометрів річного видобутку газу, а держава – більше 28 мільярдів гривень бюджетних коштів.

Зазначимо, що ПАТ "Укрнафта" продовжує видобуток вуглеводнів на родовищах, термін дії спеціальних дозволів на користування якими закінчився і не був продовжений Державною службою геології і надр.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: