Vodafone випустив євробонди на 90 мільйонів євро

Середа, 4 квітня 2018, 10:30

ПрАТ "ВФ-Україна" (бренд "Vodafone Україна") випустило єврооблігації на суму 90 мільйонів євро з купонним доходом 9,2% річних.

Про це повідомила фінансовий директор "ВФ-Україна" Наталія Шевченко, передає "Інтерфакс-Україна".

Термін погашення цінних паперів - лютий 2021 року.

Єврооблігації випущені через компанію Capital Valentine B.V (Нідерланди). Перший купонний платіж запланований на 19 серпня 2018 року.

"Угода структурована таким чином, щоб дотримувалися вимоги місцевого законодавства. Робити випуск і розміщення цінних паперів на європейській фондовій біржі має право компанія, зареєстрована в даній юрисдикції. Тому розміщення єврооблігацій здійснювалося компанією Capital Valentine, а технічно гроші в Україну переводяться в формі позики", - пояснила Шевченко.

Фіндиректор компанії додала, що доходи, отримані від розміщення єврооблігацій, будуть використані в основному для придбання ліцензій LTE і частково для будівництва мережі.

За словами топ-менеждера оператора, потреба оператора в додатковому фінансуванні склалася через те, що компанія ще не встигла добудувати 3G-мережу і заробити достатньо коштів, щоб інвестувати їх в технології наступного покоління.

Шевченко зазначила, що залучити достатню кількість коштів в Україні оператору не вдалося.

"Українські банки не готові були давати нам необхідний обсяг фінансування, ми змушені були шукати інші шляхи залучення коштів ... Нас також не влаштовували умови - висока процентна ставка до 20-21,5%", - підкреслила вона.

Співвідношення ринкової вартості майна, що є предметом угоди, до вартості активів ПрАТ "ВФ-Україна" становило 19,18%.

"Vodafone Україна" за підсумками 2017 року збільшив чистий прибуток на 76% - до 2,2 млрд грн, виручку - на 7,2%, до 11,9 млрд грн.

"Vodafone Україна" - другий за величиною оператор мобільного зв'язку в країні, станом на кінець 2017 року обслуговував 20,8 млн абонентів.