"Газпром" очікує дозволу Швеції для "Північного потоку-2" до кінця квітня

Вівторок, 24 квітня 2018, 20:25

"Газпром" очікує, що Швеція видасть дозвіл на будівництво "Північного потоку-2" в її територіальних водах до кінця квітня, а МЗС Данії винесе відповідну рекомендацію міністерству енергетики.

Про це повідомив журналістам заступник голови правління "Газпрому" Олександр Медведєв, передає ПРАЙМ.

"Ми очікуємо, що Швеція видасть дозвіл до кінця квітня, а Данія в особі свого міністра закордонних справ дасть рекомендації відповідному міністерству енергетики з видачі дозволу", - сказав Медведєв в інтерв'ю телеканалу "Росія 24".

"Північний потік-2" повністю повторює і технічну концепцію, це означає, що ніяких нових факторів ризику для навколишнього середовища немає. Компанія Nord Stream-2 свою роботу виконала на найвищому рівні, і тому ніяких приводів, причин для негативного рішення щодо видачі дозволу не повинно бути ", - додав Медведєв.

"Але ми знаємо, що, на жаль, у нас політичні чинники можуть втручатися в нормальний хід речей, але сподіваюся, що все-таки Європа усвідомлює свої економічні інтереси і необхідність, щоб був новий маршрут поставок російського газу", - зазначив він.

В кінці березня Nord Stream 2 AG отримала від Німеччини повний комплект дозволів на будівництво та експлуатацію газопроводу. На початку квітня дозволу на будівництво "Північного потоку-2" видала Фінляндія.

Проект "Північний потік-2" передбачає будівництво двох ниток газопроводу загальною потужністю 55 мільярдів кубометрів газу в рік від узбережжя Росії через Балтійське море до Німеччини.

Новий трубопровід планується побудувати поруч з чинним "Північним потоком". Оператором проекту є компанія Nord Stream 2 AG, єдиним акціонером якої є "Газпром".

Загальна вартість реалізації проекту оцінюється в 9,5 мільярда євро.

Нагадаємо, російський "Газпром" може почати будівництво газопроводу "Північний потік - 3", якщо у Євросоюзу буде потреба в російському газі.

Економічна правда