"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Газпром" компенсує переплату за польський газ - "Нафтогаз"

Субота, 3 березня 2018, 15:43
 

НАК "Нафтогаз України" вимагатиме компенсувати різницю між ціною за контрактом з Газпромом та цінами, за якими закуповується газ в екстреному режимі.

Про це написав комерційний директор НАК "Нафтогаз України" Юрій Вітренко на своїй сторінці у Facebook.

"Ми зараз маємо юридичну можливість вимагати з Газпрому компенсацію збитків через зрив поставок газу з їхнього боку", - написав Вітренко.

"Різниця між ціною за контрактом з Газпромом та цінами, за яким ми зараз закуповуємо газ в екстреному режимі, має бути нам компенсована Газпромом", - додав він.

Реклама:

Нагадаємо, за словами президента Порошенка, Україна в березні повинна була отримувати природний газ за контрактом з "Газпромом" за ціною 238,55 доларів за 1 тис куб м.

В той же час, ціни на спотовому ринку, за якими Україна наразі купує газ у Європі - від 250 до 500 доларів за 1 тис куб м.

Як повідомлялося, Нафтогаз і польська нафтогазова компанія PGNiG підписали контракт про термінове постачання газу.

Постачання почалося 2 березня о 6 ранку через вузол Германовіце, який з'єднує польську і українську газотранспортні системи.

Нагадаємо, "Газпром" після рішення Cтокгольмського арбітражу не в свою користь заявив про ініціювання розірвання контрактів на поставку і транзит газу з НАК "Нафтогаз України".

Якщо ви ще не встигли розібратися, чому населення просять економити газ і закривають школи, ЕП допоможе це зробити за 5 хвилин: "Прикрутили". Все, що треба знати про нову "газову війну" і закриті школи

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!