"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

НКРЕ знову втратить кворум

П'ятниця, 23 березня 2018, 17:10

Засідання Національної комісії, що здійснює регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг, з 26 березня знову втратять кворум - більшість голосів діючих членів, яка необхідна для прийняття будь-яких рішень регулятора.

Про це журналістам повідомив глава Конкурсної комісії з вибору нових членів НКРЕКП Василь Котко, передає УНІАН.

"З понеділка в комісії знову не буде кворуму ... Це тому, що два (з чотирьох діючих членів комісії - ЕП) втратять свої повноваження", - сказав він, пояснивши, що три місяці тому закінчився термін повноважень двох членів регулятора (Бориса Циганенко і Вікторії Морозової), після чого президент призначив двох тимчасових членів, і з понеділка (26 березня) закінчується термін їх повноважень.

За словами Котко, склад комісії покинуть Вікторія Морозова (її повноваження були продовжені указом президента) і Вадим Таратун. Це відбудеться в рамках планової ротації.

Реклама:

Також на сьогоднішньому засіданні Конкурсної комісії був оголошений рейтинг кандидатів на заміщення посад п'яти членів НКРЕКП.

В першу десятку цього рейтингу потрапили Олександр Формагей, Олена Антонова, Дмитро Коваленко, Оксана Кривенко, Андрій Борисенко, Олексій Магда, Валерій Цаплін, Руслан Кайдаш, Євген Магльований та Дмитро Олефір.

За словами Котко, 26 або 27 березня Конкурсна комісія планує провести наступне засідання, під час якого буде визначено остаточний список 10 кандидатів. Після цього список буде переданий на розгляд президента, який обере 5 нових членів НКРЕКП.

Як повідомлялося, в кінці листопада НКРЕКП втратила кворум внаслідок звільнення одного з членів регулятора.

Разом з тим номінаційна комісія з відбору нових членів НКРЕКП була сформована зі значним запізненням і недавно приступила до роботи.

Також стало відомо, що термін повноважень голови Національної комісії, що здійснює регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг, Дмитра Вовка, згідно з планом ротації членів регулятора, закінчується в травні 2018 року.

НКРЕКП здійснює державне регулювання діяльності суб'єктів природних монополій в електроенергетиці, теплопостачанні, нафтогазовому комплексі, централізованому водопостачанні та водовідведенні, переробці та захороненні побутових відходів, а також забезпечує проведення цінової і тарифної політики в цих сферах.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: