​Данилюк: Ключове завдання - прибрати податкову міліцію​

Вівторок, 20 березня 2018, 20:17
 

Реформа Державної фіскальної служби не можлива без остаточної ліквідації податкової міліції, адже це необхідна умова для її пе​ретворення у сервісну службу.

Про це міністр фінансів Олександр Данилюк заявив в інтерв’ю "BBC Україна".

"Справжніх змін не буде, доки в організації працюють люди, які гроші з бізнесу витискають, а не прагнуть бути сервісною службою", - зазначив Данилюк.

Міністр зазначив, що для остаточної ліквідації податкової міліції та створення Служби фінансових розслідувань важлива підтримка уряду та парламенту.

Реклама:

"Без підтримки уряду це не робиться, без підтримки парламенту створити службу фінансових розслідувань неможливо", - додав Данилюк. 

Нагадаємо, у лютому 2017 року міністр фінансів презентував законопроект щодо створення органу протидії фінансовим злочинам (СФР).

До основних функцій Служби належатиме виявлення, припинення, розкриття та досудове розслідування злочинів у економічній-фінансовій-податковій сферах, а також аналітична і профілактична робота. 22 березня того ж року КМУ схвалив законопроект як урядовий.

Детальніше про процес створення Фінансової поліції читайте у статтях тут і тут.

Нагадаємо, в понеділок голова комітету Верховної Ради з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна зареєструвала законопроект про Національне бюро фінансової безпеки.

Детальніше про Нацбюро читайте в статті: "Синдром завтра": чому Порошенко відклав ключові податкові реформи

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: