Гройсман вірить, що РФ віддасть Україні 8,5 мільярда доларів

Неділя, 18 березня 2018, 13:15

Росія і, зокрема, компанія "Газпром", винні Україні за різними газовими справами понад 8 млрд доларів і ці кошти будуть так чи інакше виплачені на користь нашої держави.

Про це в ефірі одного з телеканалів сказав прем’єр-міністр Володимир Гройсман, передає прес-служба уряду.

"Ми виграли Стокгольмський арбітраж. Це 2,5 млрд доларів. Ще майже 6 млрд доларів (172 млрд грн) – за позовом Антимонопольного комітету України (за порушення антимонопольного законодавства). Це 8,5 млрд доларів. Вони не хочуть цього виконувати, але куди вони дінуться", - сказав Гройсман.

Нагадаємо, наприкінці лютого Артбітражна Палата Стокгольму задовольнила позовні вимоги НАК "Нафтогаз України" щодо "Газпрому" через порушення контрактних зобов’язань по транзиту російського газу через Україну.

Суд схвалив рішення про сплату компенсації за  обсяги, які були недопоставлені. Втім "Газпром" не поспішає виконувати рішення суду.

Більш детально про те, чим закінчився спор між двома енергетичними гігантами з урахуванням останнього і попередніх рішень, хто кому і скільки винен, читайте в матеріалі: Нафтогаз vs Газпром: хто виграв битву під Стокгольмом.

Економічна правда