Австрійський бізнес зацікавлений у співпраці з Україною - президент

Середа, 14 березня 2018, 16:00

Австрія наразі є одним з найбільших інвесторів в Україні, а австрійські підприємці дуже зацікавлені в розвитку економічної співпраці.

Про це заявив федеральний президент Республіки Австрія Александр Ван дер Беллен на спільному брифінгу з президентом України Петром Порошенком у Києві 14 березня, передає кореспондент Укрінформу.

"Австрія є одним з найбільших нинішніх інвесторів в Україні. Австрійські інвестори в Україні створили понад 30 тис. робочих місць", - сказав Ван дер Беллен.

Він розповів, що під час підготовки його нинішнього візиту з'ясувалося, що є дуже велика зацікавленість австрійських бізнеменів у розвитку економічної співпраці з Україною. Зокрема, Ван дер Беллен повідомив, що разом з ним приїхало близько 40 підприємців, які представляють 30 австрійских компаній.

На думку Федерального президента, такий інтерес його співвітчизників пов'язаний із тим, що економіка України зростає, економічні показники свідчать, що криза вже минула, а в політичному житті протягом останніх двох років відбулося дуже багато позитивних змін. 

Ван дер Беллен зазначив, що Австрія зацікавлена також у культурному та науковому співробітництві з Україною. У цьому контексті він повідомив, що до складу делегації входять і представники освіти, які зацікавлені в обміні з українськими університетами, зокрема в галузі інформатики та інших наук.