"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Газпром образився: Нафтогазу повернули передоплату за газ

Четвер, 1 березня 2018, 10:55
 

"Газпром" дійсно отримав грошові кошти від "Нафтогазу України" в оплату березневих поставок газу.

Про це повідомив заступник голови правління компанії Олександр Медведєв, передає "Інтерфакс-Україна".

"Наразі не узгоджена додаткова угода до діючого контракту з НАК "Нафтогаз України" на поставку газу, необхідна для початку поставок", - сказав він.

"Тому в цій ситуації ми, діючи в сумлінному ключі, повернули в повному обсязі суму, що надійшла від "Нафтогазу України". Очевидно, що поставки газу з 1 березня для НАК "Нафтогаз України" здійснюватися не будуть", - підкреслив Медведєв.

Реклама:

Нагадаємо, НАК "Нафтогаз України" з кінця 2015 року не постачав газ з Росії.

Згідно з рішенням Стокгольмського арбітражу Україна зобов'язана відновити постачання мінімальних обсягів газу з Росії відповідно до положення контракту "бери або плати".

У "Нафтогазі" заявляли, що ціни на російський газ будуть "на рівні німецького ринку". 

Нагадаємо, в середу, 28 лютого, стало відомо, що Стокгольмський арбітраж задовольнив вимоги Нафтогазу щодо компенсації за недопоставлені Газпромом обсяги газу для транзиту. 

За рішенням Стокгольмського арбітражу, Нафтогаз домігся компенсації у сумі 4,63 млрд доларів за недопоставку Газпромом погоджених обсягів газу для транзиту. За результатами двох арбітражних проваджень у Стокгольмі Газпром має сплатити 2,56 млрд доларів на користь Нафтогазу.

Більш детально про те, чим закінчився спор між двома енергетичними гігантами з урахуванням останнього і попередніх рішень, хто кому і скільки винен, читайте в матеріалі: Нафтогаз vs Газпром: хто виграв битву під Стокгольмом.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: