"Турецький потік" буде фінсуватися з бюджету Газпрому

Четвер, 8 лютого 2018, 16:45

Будівництво газопроводу "Турецький потік" буде фінансуватися за рахунок бюджету "Газпрому", а потім за рахунок випуску спеціальних облігацій, як це було з проектом "Північний потік".

Про це повідомив на зустрічі з інвесторами в Лондоні заступник голови правління "Газпрому" Андрій Круглов, передає "Інтерфакс-Україна".

"Попередньо ми говорили що вартість проекту складе близько 6 млрд євро, зараз ми оцінюємо десь близько 7 млрд євро. Ми не виключаємо можливості проектного фінансування. Але, виходячи з існуючої реальності, швидше за все "Турецький потік" буде фінансуватися з бюджету "Газпрому" і надалі буде рефінансований у вигляді випуску проектних облігацій", - сказав він.

"Газпром" будує газопровід "Турецький потік" через Чорне море для скорочення транзиту через Україну. Одна нитка "Турецького потоку" потужністю 15,75 млрд куб. м газу в рік призначена для турецького ринку. Друга, такої ж потужності, - для ринку Центральної та Південної Європи. Протяжність кожної нитки морської магістралі - понад 900 км. Будівництво першої нитки газопроводу має бути завершено в березні 2018 року, а другий - в 2019 році.

За даними на початок лютого "Газпром" побудував 800 км двох ниток "Турецького потоку".

Рекомендуємо почитати: "Путін "в білому" і "ображені турки". Екс-посол про промах України з "Турецьким потоком"

Економічна правда