Пасажиропоток аеропорту "Бориспіль" зростав найшвидше в Європі

Середа, 7 лютого 2018, 15:05

За підсумками 2017 року міжнародний аеропорт "Бориспіль" посів третє місце у рейтингу зростання пасажиропотоку за класифікацією Міжнародної ради аеропортів.

Про це повідомляє прес-служба аеропорту.

"Бориспіль" забезпечив динаміку зростання пасажиропотоку на рівні 22,1% у групі європейських аеропортів, які обслуговують від 5 до 10 мільйонів пасажирів.

Згідно з річним рейтингом "Бориспіль" увійшов до трійки разом з аеропортом Рейк’явіку "Кефлавік" (28,3%) та аеропортом Неаполю (26,6%).

У своєму звіті ACI Europe визнала високу динаміку зростання цих аеропортів, та відзначила, що 2017 рік був успішним для аеропортів Європи в цілому.

У порівнянні з минулим роком мережа європейських аеропортів продемонструвала зростання пасажиропотоку на 8,5%.

Аеропорти Єврозони збільшили динаміку залучення пасажирів на рівні +7,7%, а країни, які не входять до ЄС (Non-EU),покращили минулорічний результат на 11,4%.

В рейтингу відзначено, що серед Non-EU аеропортів найбільше зростання в середньому на 20% забезпечили аеропорти України, Молдови, Грузії та Ісландії.

Нагадаємо, хабова модель розвитку аеропорту Бориспіль вимагає розширення діючого терміналу D в сторону терміналів B і F, які будуть знесені.

Раніше повідомлялося, що термінал В буде реконструйований в процесі розширення терміналу D.

Детальніше читайте в матеріалі: П'ять років та 10 мільярдів: яким буде "Бориспіль" у майбутньому

Економічна правда