Омелян розповів подробиці 7-мільярдного китайського кредиту

Вівторок, 6 лютого 2018, 15:20 -
 

Україна знаходиться в переговорному процесі з китайською стороною щодо залучення 7 мільярдів доларів для реалізації ряду інфраструктурних проектів.

Про це міністр інфраструктури Володимир Омелян повідомив під час прес-конференції у вівторок.

"Під час засідання українсько-китайської комісії, яке відбулося у грудні минулого року, обговорювалася можливість залучення китайських чи то кредитів, чи то інвестицій в розмірі орієнтовно 7 млрд доларів", - сказав міністр.

"Дійсно ця цифра прозвучала. Водночас, перелік об’єктів з нашого боку по лінії інфраструктури сформований, ми знаходимося в переговорному процесі з китайською стороною", - заявив Омелян.

Реклама:

Він також повідомив, що влітку поточного року відбудеться його візит до Китаю, де планується більш детально обговорити цей проект з китайськими партнерами.

"Є маса цікавих напрямків. Це співпраця по лінії Укрзалізниці щодо виготовлення локомотивів, концесійні дороги та мости, морські порти, бо вони серйозно розглядають Україну як частину економічного Шовкового поясу", - сказав міністр.

"При цьому ми повинні стратегічно визначитися, в якому форматі ми співпрацюємо і яка є вартість цього проекту", - додав він.

Як повідомлялося, Кабінет міністрів планує укласти з Китаєм рамкову кредитну угоду по ряду інфраструктурних проектів загальною вартістю 7 млрд доларів.

Нагадаємо, китайські компанії раніше підтвердили готовність побудувати метро на Виноградар за 5 років.

Микола Топалов, ЕП

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: