"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Київ оголосить міжнародний тендер на "метро на Троєщину"

Четвер, 1 лютого 2018, 19:30
 

У лютому буде оголошено міжнародний тендер на розробку техніко-економічного обґрунтування робіт з будівництва четвертої гілки метрополітену.

Про це заявив заступник голови КМДА Дмитро Давтян, повідомляє прес-служба адміністрації.

"Зараз ми готуємо документи до міжнародного тендеру. Всі процедурні та технологічні вимоги повинні бути збережені. Всі бажаючі зможуть взяти участь в цьому тендері, а перемога буде обгрунтована і термінами, і ціною, і якістю", - підкреслив Давтян.

За його словами, багато компаній з різних країн світу висловили зацікавленість в цьому проекті.

Реклама:

Більшість із заявників готові до тривалого та різнобічного співробітництва з міською владою.

Зокрема, китайські компанії не тільки підтвердили готовність побудувати метро за 5 років, але і згодні також брати участь в роботах по завершенню будівництва Подільсько-Воскресенського моста.

На їхню думку, ці проекти можна об'єднати, що дозволить оптимізувати і організаційну, і безпосередньо виконавчу складову.

Як повідомлялося раніше, КП "Київський метрополітен" оголосив тендер на будівництво ділянки метро Сирецько-Печерської лінії метро від станції "Сирець" на житловий масив Виноградар. Очікувана вартість - 6,323 млрд грн.

Планується побудувати ділянку від станції "Сирець" до станції "Проспект Правди" з двома станціями ("Мостицька", "Проспект Правди") і ділянкою вилочного відгалуження в бік станції "Виноградар" (перша черга будівництва).

У Київському метрополітені розраховують, що переможець конкурсу побудує необхідну частину метро за три роки - до квітня 2021 року.

Нагадаємо, в міськбюджеті Києва на 2018 рік заплановано будівництво метрополітену на житловий масив "Виноградар", Подільського мостового переходу через Дніпро та розробка ТЕО для початку будівництва четвертої гілки метро на житловий масив "Троєщина".

У листопаді 2017 року мер столиці Віталій Кличко підписав угоду про співпрацю в реалізації проекту з будівництва четвертої лінії метро в Києві між КМДА та китайським консорціумом.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: