США попередили про наслідки нових санкцій проти РФ

П'ятниця, 2 лютого 2018, 20:00

Мінфін США попередив, що потенційне поширення санкцій на російські цінні папери може негативно позначитися не тільки на російській економіці, а й на світовому ринку.

Про це йдеться в доповіді міністерства, направленому в Конгрес США, передає "Інтерфакс-Україна".

"Оскільки у російської економіки через реальний та фінансовий сектори є зв'язки з міжнародними компаніями та інвесторами, наслідки санкцій не обмежуватимуться російськими владними структурами і компаніями", - заявили в Мінфіні США.

"Поширення санкцій може обмежити конкурентоспроможність великих керуючих компаній США і потенційно привести до негативних побічних результатів для світових фінансових ринків і компаній", - сказано в документі.

Відомство зазначає, що негативний вплив для американських інвесторів можна обмежити, якщо Євросоюз введе аналогічні санкції.

Як відомо, Мінфін США опублікував так звану "кремлівську доповідь" про можливість введення нових санкцій проти російських олігархів і людей з близького оточення президента Росії Володимира Путіна.

У списку 96 російських олігархів, чий статок оцінюється в суму понад 1 млрд доларів. Крім того, в списку 114 прізвищ чиновників, а також керівників державних компаній.

Міністр фінансів США Стівен Мнучін заявив, що адміністрація Дональда Трампа накладе фінансові санкції на десятки заможних росіян із "кремлівської доповіді".

Читайте також: Вся кремлівська рать. Хто з росіян потрапив до звіту Мінфіну США (повний список)