Кабмін може розширити список санкцій проти РФ

Середа, 14 лютого 2018, 11:50

Кабінет міністрів планує внести зміни до закону "Про санкції" і розширити його дію на використання програмного забезпечення та засобів телекомунікації російського походження на об’єктах критичної інфраструктури.

Відповідний проект закону уряд розгляне 14 лютого на своєму засіданні.

Об’єкти критичної інфраструктури - це відомства та установи, які мають стратегічне значення для економіки, безпеки держави та суспільства.

Причина для розширення дії санкцій, аргументує в.о. голови Держспецзв’язку Олександр Чаузов в пояснювальній записці до законопроекту, - використання такого програмного забезпечення з походженням з держави-агресора є потенційною загрозою національній безпеці та національним інтересам України.

Список юридичних та фізичних осіб з Росії проти яких діють спеціальні економічні санкції та інші обмежувальні заходи визначений указом президента від 28 квітня 2017 року. Термін дії санкцій - один рік.

Як відомо, президент Петро Порошенко своїм указом про введення в дію рішення РНБО від 28 квітня 2017 року "Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів" ввів санкції щодо юридичних та фізичних осіб.

З повним переліком фізичних та юридичних осіб можна ознайомитися на сайті президента.

Економічна правда