Укрпошта продала перші облігації на 150 мільйонів

Понеділок, 12 лютого 2018, 13:40

Публічне акціонерне товариство "Укрпошта" реалізувало перші облігації загальною вартістю 150 мільйонів гривень.

Про це повідомив Перший заступник генерального директора з фінансових питань компанії Олександр Чернявський.

"Випуск облігацій ПАТ "Укрпошта" - це, перш за все, можливість отримати додаткові інвестиції для розвитку головної пошти країни. Кошти від продажу облігацій будуть спрямовані на розвиток компанії та оновлення її інфраструктури. В першу чергу - це закупівля нового транспорту, придбання нових комп’ютерів, оновлення обладнання та підвищення енергоефективності на підприємстві", – зазначив Чернявський.

Облігації Укрпошти випущені в серіях "А", "В" та "С" загальною вартістю 600 млн гривень у кількості 6 тисяч шт та номінальною вартістю однієї облігації у 100 тис гривень.

Зокрема, серії "А" – 150 млн гривень, серії "В" – 200 млн гривень, серії "С" – 250 млн гривень. Облігації серії "А" знаходяться в обігу по 16 листопада 2020 року включно, серії "В" –  по 16 травня 2022 року включно, серії "С" – по 13 листопада 2023 року включно. 

Співорганізатором продажу облігацій серії "А" є група ICU, яка також взяла участь в розміщенні цінних паперів як  інвестор.

Нагадаємо, що 1 березня 2017 року  українське державне підприємство поштового зв'язку "Укрпошта" завершило процес акціонування і стало акціонерної корпорацією.

Економічна правда