Україна отримає 1,9 мільярда доларів від МВФ протягом року - Fitch

Понеділок, 29 січня 2018, 16:30
 

Україна отримає наступний транш кредиту Міжнародного валютного фонду в розмірі близько 1,9 мільярда доларів протягом 2018 року.

Так вважають в міжнародному рейтинговому агентстві Fitch Ratings.

"Постійна взаємодія з МВФ та іншими міжнародними партнерами залишається ключовим для забезпечення доступу України до офіційного і зовнішнього фінансування для обслуговування держборгу в 2020-2021 роках", - сказано в повідомленні.

Також в Fitch відзначили, що висунення чинного керівника Національного банку Якова Смолія на цю посаду на постійній основі має знизити невизначеність щодо стійкості і незалежності політики регулятора.

Реклама:

За оцінками агентства, підвищення Нацбанком облікової ставки свідчить про те, що регулятор, як і раніше зосереджений на стійкому зниженні інфляції в рамках запланованого переходу до таргетування інфляції.

Нагадаємо, під час зустрічі з президентом Петром Порошенком у Давосі директор-розпорядник МВФ Крістін Лагард закликала Київ прискорити темп реформ заради економічного зростання і підвищення рівня життя.

Після зустрічі Порошенко заявив, що Україна продовжуватиме співпрацю з МВФ.

Як повідомлялося, Національний банк вважає, що якщо Україна не отримає наступний транш від Міжнародного валютного фонду до липня, то програма співпраці ймовірно припиниться.

Раніше міністр фінансів заявив, що припинення співпраці з Міжнародними фінансовими організаціями світить проблемами з платоспроможністю держави.

Україна відновила співпрацю з МВФ за чотирирічною програмою розширеного фінансування об'ємом 17,5 млрд дол. у 2015 році - після більш ніж річної перерви.

Програма EFF змінила програму stand-by, розпочату в 2014 році.

МВФ вирішив змінити попередню програму "стенд-бай" на "механізм розширеного фінансування" в зв'язку з більш тривалою потребою платіжного балансу України.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: