Данилюк вимагає відставки Луценка: ГПУ заважає розслідуванню у справі Приватбанку

Четвер, 21 грудня 2017, 16:30
 
EPA/UPG

Міністр фінансів Олександр Данилюк вимагає відставки генерального прокурора Юрія Луценка.

Про це Данилюк написав на своїй сторінці у Facebook.

"Справа Приватбанку – це лакмусовий папірець ефективності роботи правоохоронних органів. Тут неприпустимі кулуарні домовленності та бездіяльність правоохоронних органів", - написав міністр.

"Натомість, Генеральна прокуратура затягує розслідування справ щодо дій колишніх керівників і власників Приватбанку. Жодна із п’яти ініційованих Приватбанком справ щодо доведення банку до банкрутства не була передана на розгляд до суду, а в деяких із справ слідчі дії взагалі не ведуться", - заявив Данилюк.

Реклама:

Крім того, додав він, Генеральною прокуратурою була порушена низка кримінальних справ з приводу начебто незаконних дій службових осіб Приватбанку, Мінфіну та НБУ, у яких слідчі дії активно ведуться.

"Порушуються та активно ведуться кримінальні справи за фактами залучення банком радників, які займаються документуванням масштабів і схем незаконного виводу коштів з Приватбанку колишніми власниками/менеджментом банку, результати роботи яких будуть використані у судових справах", - написав міністр.

"В контексті цього, "випадкова" зустріч в Амстердамі Юрія Луценко з Ігорем Коломойським саме напередодні суду в Лондоні викликає ще більше питань", - зазначив Данилюк.

Міністр фінансів вважає, що Генеральний прокурор дискредитував себе атаками на антикорупційні органи та неспроможний довести до суду важливі справи.

"Таким чином він дискредитує перед українським народом та міжнародними партнерами президента та парламент, які довірили йому таку важливу функцію, та владу в цілому. Я вимагаю відставки Генерального прокурора Юрія Луценка", - резюмував Данилюк.

Як повідомлялося, Генпрокуратура підозрювала міністра фінансів Олександра Данилюка в ухиленні від сплати податків.

18 липня Печерський райсуд Києва доручив Державній фіскальній службі перевірити міністра фінансів Олександра Данилюка.

4 вересня Генпрокуратура закрила провадження про повноту сплати податків міністром фінансів Олександром Данилюком, ініційованим за запитом народного депутата з коаліційної фракції партії "Народний фронт" Тетяни Чорновіл. 

На початку листопада Державна фіскальна служба відновила податкову перевірку стосовно міністра.

Як повідомлялося, 19 грудня Високий Суд Англії видав наказ про всесвітній арешт активів Коломойського і Боголюбова, а також шести компаній, які, ймовірно, їм належать або ними контролюються.

Раніше Приватбанк звернувся до лондонського суду з метою повернути виведені кошти і погасити невиконані зобов'язання банку щодо рефінансування. Банк звернувся до Високого суду з проханням на період розгляду справи, до винесення рішення, накласти арешт на майно, яке належить колишнім власникам банку, в розмірі 3 млрд доларів.

Відповідний перелік активів було надано суддям в рамках слухань про прийняття рішень щодо забезпечувальних заходів.

Нагадаємо, 21 грудня 2016 року Приватбанк перейшов у державну власність.

Наразі проходять близько чотирьох сотень українських судів, що стосуються націоналізації банку.

Читайте також: Другий лондонський фронт: як Високий суд усмирив Коломойського і Боголюбова

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: