Український лоукостер SkyUp хоче співпрацювати з МАУ

Понеділок, 18 грудня 2017, 09:30
 

Керівництво нової української авіакомпанії SkyUp не планує конкурувати з найбільшим авіаперевізником України - компанією Міжнародні авіалінії України.

Про це заявив співвласник компанії Юрій Альба, передає ЦТС.

Зокрема, новий авіаперевізник не виключає можливості код-шерінгу з МАУ.

"Я прагну до того, щоб конкуренти були не тільки конкурентами, а й колегами і партнерами. Якщо так складеться, а я впевнений, що так і буде, можливо, ми будемо кодшеритися з МАУ", - повідомив Альба.

Реклама:

Код-шерінг - це спільна комерційна експлуатація авіарейсів декількома авіакомпаніями. Більш того, за словами експертів, для МАУ, яка поступово йде з ринку чартерних перевезень, рейси, які планує запускати SkyUp, загрози не несуть.

"МАУ останнім часом максимально пішла з чартерних перевезень, вони максимально зосередилися на регулярних рейсах", - розповів гендиректор консалтингової компанії Friendly Avia Support Олександр Ланецкий.

Авіаексперт Сергій Хижняк зазначає, що новий український лоукостер може стати конкурентом невеликим чартерним авіакомпаніям.

"Якщо говорити про МАУ, то для неї чартерний сегмент не настільки значний. Тому навряд чи SkyUp стане конкурентом для МАУ. Думаю, поява нової авіакомпанії більше вдарить по маленьким чартерним перевізникам", - зазначив він.

Як повідомлялося, з квітня 2018 року національний авіаперевізник SkyUp почне виконувати чартерні рейси,  а з травня – внутрішні та міжнародні регулярні рейси.

Детальніше читайте у статті: Sky Up. Чи "злетить" новий український авіаперевізник

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: