В Україні з'явився новий постачальник скрапленого газу

Середа, 22 листопада 2017, 18:24

Ще один постачальник - компанія "Альянс Ойл Трейдінг" - почав імпортні поставки зрідженого газу в Україну.

Про це УНІАН повідомив аналітик консалтингової компанії UPECO, що спеціалізується на ринках нафтопродуктів, Олександр Сіренко.

"У період з 15 по 18 листопада компанією були оформлені перші партії білоруського СПБТ (марка скрапленого газу, суміш пропану і бутану технічних) виробництва Мозирського нафтопереробного заводу. Ресурс в Україну доставлявся автомобільним транспортом", - сказав Сіренко.

Він додав, що до цього "Альянс Ойл Трейдінг" не займався імпортом цього виду моторного палива.

Також Сіренко повідомив, що компанія вже продала на внутрішньому ринку імпортовані обсяги.

"У планах компанії - довести щомісячний імпорт зрідженого газу до 3 тис. тонн, автомобільним і залізничним транспортом", - зазначив Сіренко.

За його словами, компанія почала торгувати зрідженим газом на українському ринку в листопаді 2016 року, а в жовтні 2017 року вона придбала 5 нових газовозів для транспортування пропан-бутану.

Як повідомлялося, в серпні 2017 року в Україні роздрібні ціни на автогаз досягли рекордного значення - майже 17 грн за літр.

Таке зростання було викликане тимчасовим дефіцитом на ринку і обмеженням поставок з боку Росії.

Для зниження залежності від РФ українські компанії продовжили диверсифікувати поставки скрапленого газу, почавши імпорт з Казахстану, Польщі, Румунії та портів Чорного моря.

За даними UPECO, "Альянс Ойл Трейдінг" є одним з найбільших імпортерів нафтопродуктів в Україну.