Австралійці створюють блокчейн, який в 10 разів ефективніше Visa

Четвер, 26 жовтня 2017, 14:45

Дослідники університету Сіднея повідомили, що їхня технологія Red Belly Blockchain здатна обробляти понад 660 тисяч транзакцій в секунду, що в десять разів перевищує продуктивність платіжної системи Visa.

Про це пише Forklog з посиланням на ZDNet.

Вперше про технологію Red Belly Blockchain, яка розроблюється в стінах Школи інформаційних технологій USYD, стало відомо в липні цього року. Тоді розробники заявляли, що новий блокчейн буде здатний обробити 440 тисяч транзакцій в секунду і може в майбутньому кардинально змінити світову економіку.

За словами керівника дослідницької групи Вінсента Грамолі, за останні три місяці ефективність технології перевершила всі очікування.

Наші останні випробування показали, що Red Belly Blockchain може обробити більше 660 тисяч транзакцій в секунду на 300 машинах в одному дата-центрі. Це помітне покращення в порівнянні з попередніми тестами, коли було досягнуто значення 440 тисяч транзакцій в секунду на 100 машинах ", - сказав Грамолі.

"Для порівняння, пікова продуктивність системи Visa становить близько 56 тисяч транзакцій в секунду, в той час, як мережа біткоінів обмежена приблизно сімома транзакціями в секунду", - додав він.

Існуюча як в приватному, так і в відкритому форматі система Red Belly Blockchain протестована в 14 країнах, включаючи Австралію, США, Канаду, Великобританію, Німеччину, Бразилію, Японію, Індію, Південну Корею і Сінгапур.

"Результати підтверджують, що наш блокчейн досяг більш високої продуктивності, ніж існуючі технології, використовувані фінансовими інститутами, включаючи Visa", - констатує Грамолі.

"Наступна мета - зробити Red Belly Blockchain доступним для всіх користувачів інтернету", - додав він.

Нагадаємо, у Mastercard з'явилася можливість відправляти гроші за допомогою блокчейна, однак платіжна система досі визнає тільки традиційну валюту.