Очільник УЗ розповів про оновлення 500 пасажирських вагонів

Середа, 25 жовтня 2017, 12:45

Виконуючий обов’язки голови Укрзалізниці повідомив, що до кінця 2018 року буде оновлено до 500 спальних вагонів.

Про це Євген Кравцов розповів на засіданні уряду.

"До кінця року ми плануємо завершити програму і оновити 188 пасажирських вагонів. На 2018 рік заплановано оновлення до 310 вагонів, в залежності від обсягів фінансування", - повідомив Кравцов.

Він додав, що це найбільший показник оновлення за 15 років, який мала Укрзалізниця.

"Всі вагони виготовляються і модернізуються на українських підприємствах. Це надзвичайно великий обсяг замовлення, що дозволяє запустити цілі галузі машинобудування, які простоювали останні 5-7 років", - додав Кравцов.

Керівник Укрзалізниці розповів про плани покращення сервісу в потягах далекого сполучення.

"До кінця року плануємо оновити 70% постільної білизни, це 580 тисяч комплектів. Також, плануємо зробити вклад в системи кондиціонування та туалетні системи у більш ніж 100 вагонах", - сказав Кравцов.

Крім того, здійснюється капітальний ремонт електричок. До кінця року УЗ відремонтує 93 секції електропоїздів. 159 секцій будуть охоплені капремонтом у 2018 році.

Разом з тим, він констатував, що плачевна ситуація склалася з дизель-поїздами приміського пасажирського сполучення - знос парку, за його твердженням, становить 99%.

Зараз УЗ розглядає два шляхи його поновлення. Так, у 2018 році залізнична компанія планує закупити приблизно 11 нових поїздів. Паралельно вивчається можливість взяти старі дизель-поїзди приміського сполучення за кордоном.

Економічна правда