В Європі побудують перший метзавод за сорок років

Неділя, 1 жовтня 2017, 17:49

Австрійська компанія Voestalpine повідомила, що побудує на місці свого підприємства Kapfenberg в Австрії фактично новий завод.

Про це пише metalinfo.

За словами генерального директора компанії Вольфганга Едера, він стане першим металургійним підприємством, зведеним в Європі за останні сорок років.

Як повідомив Едер, рішення інвестувати 300-350 млн євро в проект, що реалізовується в "дорогій" Австрії, було нелегким. Вирішальним фактором стала висока кваліфікація місцевого персоналу і його висока залученість у справи компанії.

Нове підприємство потужністю 205 тис. т в рік буде виробляти сортовий прокат зі спеціальних марок сталі для виготовлення підшипників, деталей відповідального призначення в авіаційній, автомобільній, нафтогазовидобувній промисловості, продукції з інструментальної сталі.

Також на заводі будуть отримувати металеві порошки для 3Д-друку. Підприємство буде відрізнятися високим ступенем автоматизації та матиме мінімальний вплив на навколишнє середовище.

При цьому Voestalpine заявляє, що забезпечуватися електроенергією воно буде з поновлюваних джерел. Введення в дію нового підприємства заплановане на 2021 рік.