OVERTIME: ГОЛОВНІ ПОДІЇ ДНЯ

Середа, 2 серпня 2017, 20:00

Головні економічні новини середи, 2 серпня.

Про Керченський мост. Україна оскаржить у суді введення Росією обмежень по судноплавству через Керченський канал в зв'язку з будівництвом моста, що призводить до збитків українських портів.

Про Укрзалізницю. Чистий консолідований прибуток УЗ в першому півріччі становив 122,5 мільйона гривень.

Про компослуги. За словами прем'єра Гройсмана, відсьогодні українці платитимуть тільки за фактично спожиті обсяги комунальних послуг.

Про вагони. "Укрзалізниця" незабаром оголосить тендер на закупівлю однієї тисячі вагонів.

Про вживані авто. З 1 серпня 2016 року по 1 серпня 2017 року було імпортовано понад 50 тисяч вживаних легкових авто.

Про мита. Президент Петро Порошенко підписав закон про мито на експорт металобрухту, який продовжує дію мита у розмірі 30 євро на рік.

Про санкції. Україна, Чорногорія, Албанія і Норвегія і приєдналися до рішення ЄС продовжити економічні санкції проти Росії до кінця січня 2018 року.

Про доходи. Державний бюджет в січні-липні отримав 447,64 мільярда гривень доходів, що на 10,3% більше бюджетного розпису на цей період.

Тексти дня.

Приватбанк Leaks: які таємниці націоналізації розкрила Фейсбуку екс-корпоративний секретар

Протягом тижня на своїй сторінці в Facebook колишня співробітниця Приватбанку написала сім історій про ту "довгу ніч", коли вирішувалася доля Приватбанку, про поведінку колишніх власників, "хитрощі" НБУ та про інші цікаві події.

Грані 5G: невдовзі люди не відрізнятимуть віртуальний світ від фізичного

Реальний та віртуальний світи невпинно зближуються і невдовзі зіллються воєдино. Зв'язок 5G лише прискорить неминучу технологічну революцію.