Microsoft може звільнити тисячі співробітників

Вівторок, 4 липня 2017, 11:53

Microsoft Corp. повідомив про реорганізацію підрозділу, що займається продажами, з метою приділити більше уваги просуванню хмарних послуг.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на MarketWatch.

Як говориться в листі виконавчого віце-президента компанії Джадсона Альтгофен, направленому співробітникам, відділ продажів тепер працюватиме за двома основними напрямками - великі корпоративні клієнти і дрібні і середні підприємства. Раніше діяльність відділу була спрямована на більш вузькі категорії бізнесу, наприклад, стартапи, держкомпанії і підприємства в окремих секторах економіки.

За словами джерела, близького компанії, такий захід може привести до звільнень тисяч співробітників. На кінець березня штат Microsoft становив понад 121 тис працівників.

Відзначається, що Microsoft часто оголошує про зміни в компанії в кінці фінансового року, який завершився минулої п'ятниці.

Хмарні сервіси - найбільш пріоритетний напрям розвитку Microsoft. Компанія намагається скласти конкуренцію великим гравцям сектора, включаючи лідера Amazon, виручка хмарного бізнесу якого приблизно в чотири рази перевищить виручку Azure в 2017 році, за прогнозами Deutsche Bank.

Нагадаємо, найбільший світовий виробник програмного забезпечення Microsoft Corp. планує оголосити про масштабну реорганізацію бізнесу 5 липня.