Будівництво Бескидського тунелю буде завершено восени - УЗ

Четвер, 27 липня 2017, 18:45

Роботи з будівництва Бескидського тунелю планується закінчити 6 листопада 2017 року.

Про це повідомляється на офіційному сайті "Укрзалізниці".

У вересні-жовтні 2017 року власні виробничі підрозділи ПАТ "Укрзалізниця" розпочнуть облаштування земляного полотна на підходах до нового тунелю, укладання верхньої будови колії,  монтаж лінії електропередач та зв’язку.

Повний комплекс робіт планується закінчити 25 травня 2018 року.

Повідомляється, що станом на сьогодні підрядник виконує роботи з обробки стін та склепіння тунелю. Вже споруджено 1764 м.п. лоткової частини тунелю та влаштовано її гідроізоляцію - 100% від загальної довжини; гідроізоляцію склепіння і стін 1215 м.п.  - на 59%; обробки склепіння та стін тунелю виконано на 1047 м.п., що становить 54,8% від загальної довжини.

З початку будівництва Бескидського тунелю освоєно 1,75 мільярда гривень, з них - за рахунок коштів міжнародних фінансових організацій - 1,5 мільярда гривень, 250 мільйонів гривень за рахунок коштів регіональної філії.

Цей двоколійний тунель буде обладнано сучасними приладами робочого та аварійного освітлення, вентиляцією, відеонаглядом, контрольними датчиками визначення рівня шкідливих газів, а також засобами пожежної безпеки.

Нагадаємо, що роботи з будівництва нового Бескидського тунелю розпочато 29 жовтня 2013 року та планується закінчити в ІI кварталі 2018 року. Перший етап будівництва тунелю - проходку верхнього уступу було завершено в січні 2016 року.

Наприкінці грудня 2013 року Кабінет міністрів схвалив залучення позики від Європейського інвестиційного банку у розмірі 55 млн євро на будівництво Бескидського тунелю.

Спорудження двоколійного Бескидського тунелю триває на гірському перевалі в Карпатах, на перегоні Бескид - Скотарське.

Для України Бескидський тунель має стратегічне значення, оскільки цим маршрутом перевозяться вантажі до західного кордону країни, а також понад 60 % транзитних вантажів у напрямку Західної та Центральної Європи.

Економічна правда