Кабмін заборонив приватизацію "Магістральних газопроводів України"

Четвер, 20 липня 2017, 09:50

Кабмін вніс ПАТ "Магістральні газопроводи України" до переліку об'єктів права державної власності.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Кабміну.

Як повідомляється, уряд на засіданні 19 липня схвалив проект закону України "Про внесення змін до закону України "Про перелік об'єктів права державної власності, що не підлягають приватизації".

Документ спрямований на забезпечення належної ідентифікації ПАТ "Магістральні газопроводи України" в перелік об'єктів права державної власності, що не підлягають приватизації, затвердженому вищезгаданим законом.

Статтею 5 Закону України "Про приватизацію державного майна" передбачено, що приватизації не підлягають об'єкти, що мають загальнодержавне значення, а саме: магістральні нафто- і газопроводи, магістральний трубопровідний транспорт, що обслуговують потреби держави в цілому, підземні нафто- та газосховища.

Метою діяльності ПАТ "Магістральні газопроводи України" згідно статуту є забезпечення безперебійного транспортування природного газу магістральними газопроводами, ефективної експлуатації, управління об'єктами магістрального трубопровідного транспорту і розвитку газотранспортної системи.

Нагадаємо, 9 листопада 2016 року Кабінет міністрів прийняв постанову № 801 "Про утворення ПАТ "Магістральні газопроводи України".

НАК "Нафтогаз України" планує почати передачу активів новоствореному ПАТ "Магістральні газопроводи України" після винесення рішення Стокгольмського арбітражу.

Очікується, що ПАТ "Магістральні газопроводи України" у 4 кварталі цього року отримає наглядову раду, що складатиметься з 7 членів: чотирьох незалежних та трьох представників держави.

Як повідомлялося, НАК "Нафтогаз України" 31 травня отримав окреме рішення Стокгольмського трибуналу в провадженні проти "Газпрому" за контрактом на поставку газу. Вимоги "Газпрому" до НАК "Нафтогаз України" за умовою "бери або плати" повністю скасовані.

Читайте також: "Нафтогаз" vs "Газпром". Чим завершилася битва під Стокгольмом

Економічна правда