У Донецьку зупинився металургійний завод - ЗМІ

Понеділок, 26 червня 2017, 09:45

Донецький металургійний завод зупинив роботу через відсутність солярки.

Про це повідомив представник підпримства, передають Новости Донбасса.

За даними джерела,  ДМЗ не працює вже тиждень.

Відзначається, що солярка необхідна для роботи тепловозів, які перевозять сировину і готову продукцію.

Наразі заводські печі функціонують в черговому режимі.

У лютому 2017 року Донецький металургійний завод зупинив роботу єдиної робочої доменної печі №1 в зв'язку з відсутністю залізорудної сировини.

На початку березня ДМЗ, як і ряд інших підприємств в Донецьку, перейшов під контроль бойовиків угруповання "ДНР". 18 травня бойовики заявили, що на заводі відбувся випуск чавуну.

"Донецьксталь", що є приватним акціонерним товариством, спеціалізується на виробництві і реалізації металопродукції, коксу, залізорудного концентрату і агломерату.

Підприємство було утворено на базі Донецького металургійного заводу, йому належать доменний і мартенівський цехи, якими раніше володів Донецький металургійний завод.

100% акцій підприємства належить компанії Fintest Trading, яка контролюється бізнесменом Віктором Нусенкісом.

Як повідомлялося, в березні група "Донецьксталь" Віктора Нусенкіса розпустила правління трьох підприємств на окупованому Донбасі - ПрАТ "Макіївкокс", ПАТ "Макіївський коксохімічний завод" та ПАТ "Ясинівський коксохімічний завод".

Олігарху Віктор Нусенкіс входив в найближче оточення Віктора Януковича. У січні 2015 року СБУ звинуватила Нусенкіса в тому, що два інших його заводи – Макіївкокс і Ясинівський коксохімічний завод – підтримували терористів.