Рішення суду по "Нафтогазу" буде позитивним сигналом для інвесторів – міністр

Четвер, 1 червня 2017, 14:15

Окреме рішення Арбітражного трибуналу Стокгольма, в якому суд встав на сторону НАК "Нафтогаз України" буде серйозним сигналом для іноземних інвесторів.

Про це заявив голова Мін'юсту Павло Петренко, передає "Інтерфакс-Україна".

"Це для нас серйозний сигнал, що іноземні інвестори прийдуть на територію України", - сказав він, коментуючи оприлюднення окремого рішення Стокгольмського арбітражу.

Міністр також розцінив це рішення як подію, якою завершився період шантажу РФ щодо ціни на газ України.

"Це означає, що період шантажу і ера шантажу Росії щодо ціни на газ завершилася. Україна, як найбільший у минулому покупець російського газу, нарешті, за 25 років незалежності, захистила економічні та обґрунтовані умови придбання цього товару. Політика, корупція знищена в цій сфері", - наголосив Петренко.

Він висловив упевненість, що Україна перемагатиме і в інших справах і позовах проти РФ, поданих до міжнародних судів.

"І, те що стосується транспортування. Якщо Росія не хоче комусь продавати газ, нехай вона собі забере цей газ і спалює і гріє...тайгу і тундру", - додав міністр.

Нагадаємо, НАК "Нафтогаз України" 31 травня отримав окреме рішення Стокгольмського трибуналу у провадженні проти "Газпрому" за контрактом на поставку газу.  Вимоги "Газпрому" до НАК "Нафтогаз України" за умовою "бери або плати" повністю скасовані.