Світовий банк вважає реформу охорони здоров’я нагальною

Четвер, 25 травня 2017, 14:20

Світовий банк вважає реформу охорони здоров’я в Україні не тільки необхідною, але і вкрай нагальною.

Про це повідомляється на сторінці банку в Facebook.

"Українці помирають молодими – вони живуть на 11 років менше за європейців в середньому – переважно через застарілу і неефективну систему охорони здоров’я", - йдеться у повідомлені.

Як зазначається, у листопаді 2016 року уряд затвердив пакет реформ у сфері охорони здоров’я,. Світовий банк їх підтримує.

Проте ця знакова подія вимагає законодавчих змін для успішного впровадження реформ. Необхідні проекти законів були подані до Верховної Ради, але не були прийняті.

"Світовий банк висловлює занепокоєння з приводу того, що якщо ці закони не будуть вчасно ухвалені, реформа охорони здоров’я не зможе бути реалізована. Зокрема, затримка з ухваленням цих законів не дасть можливість передбачити заплановану реформу у бюджеті на 2018 рік та створить перешкоди у процесі реформуванні системи охорони здоров'я", - йдеться в повідомленні.

"Тому, на наш погляд, дуже важливо, щоб Верховна Рада включила підготовлені проекти законів до порядку денного та затвердила їх до кінця поточної сесії", - додає Світовий банк.

Нагадаємо, Міністерство охорони здоров’я представило законопроект про нову систему фінансування і організації медичної допомоги та медичних послуг.

Економічна правда