Збитки від вірусу WannaCry оцінили в мільярд доларів

Четвер, 25 травня 2017, 12:40

Загальний збиток від хакерської атаки з використанням вірусу WannaCry склав 1 мільярд доларів.

Таку суму назвала американська компанія KnowBe4, що спеціалізується на кібербезпеці, повідомляє McClatchy, передає "Слово і Діло".

"Імовірний збиток, завданий WannaCry за перші чотири дні, перевищив 1 млрд доларів, якщо враховувати викликані цим масштабні простої великих організацій у всьому світі", - заявив глава KnowBe4 Стью Сьюверман.

Зазначається, що в загальну оцінку збитку увійшли втрата даних, зниження продуктивності, простої в роботі, судові витрати, репутаційні збитки та інші фактори.

Реклама:

За даними компанії, всього WannaCry вразив від 200 тисяч до 300 тисяч комп'ютерів в щонайменше 150 країнах. Експерти не відкидають, що в майбутньому можуть бути нові подібні атаки.

Нагадаємо, в п’ятницю, 12 травня, хакерський софт WannaCry заблокував тисячі комп'ютерів по всьому світу. До 15 травня кількість атак знизилася в шість разів.

WannaCry шифрує файли користувача, після чого їх стає неможливо використовувати. Для розблокування від жертв вимагають 200-600 доларів викупу, який слід перевести на зазначені рахунки в біткоіни.

Рекомендуємо почитати: "Хочу плакати". По світу поширюється глобальна епідемія вірусу-здирника

 

 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: