"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Хакерський софт WannaCry заблокував тисячі комп'ютерів по всьому світу

Субота, 13 травня 2017, 16:46

Файли на десятках тисяч комп'ютерів звичайних користувачів, великих компаній і державних структур були заблоковані вірусом-здирником WannaCry. 

Про це повідомляє "Deutsche Welle".

За даними компанії-виробника антивірусного програмного забезпечення Avast, зафіксовано 75 тисяч атак у 99 країнах, головними мішенями були Росія, Україна та Тайвань.

Російська компанії-виробника антивірусу "Лабораторія Касперського" заявила про 45 тисяч атак у 74 країнах. Найбільшу кількість нападів, за даними компанії, було зафіксовано саме в Росії. Є інформація про атаки телефонного оператора "Мегафон" та російського МВС.

Реклама:

Мішенню хакерських атак стали також мережі іспанської телекомунікаційної компанії Telefonica, іспанського постачальника електроенергії та природного газу Iberdrola, американської кур'єрської служби FedEx, найбільшого провайдера телекомунікаційних послуг Португалії Portugal Telecom. Також близько 70 комп'ютерів місцевих органів влади в Швеції зазнали вірусної атаки.

WannaCry, яку британські експерти згадували також як Wanna Decryptor, блокує доступ до частини даних на комп'ютері і вимагає за їх розшифрування заплатити викуп у розмірі 600 або 300 доларів США в криптовалюті Bitcoin.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: