Кількість атак WannaCry знизилася в шість разів

Понеділок, 15 травня 2017, 18:28

Контроль над процесом зараження комп'ютерів вірусом WannaCry майже встановлений, кількість атак знизилася в 6 разів.

Про це повідомили в прес-службі "Лабораторії Касперського", передає "Інтерфакс-Україна".

"Кількість спроб атак WannaCry, задетектованних "Лабораторією Касперського" в понеділок, 15 травня, знизилося в шість разів у порівнянні з аналогічним показником п'ятниці, 12 травня. Це дозволяє припустити, що контроль над процесом зараження майже встановлений", - сказав співробітник прес-служби.

Як повідомляється, кількість повідомлень про зараження вірусом WannaCry в світі може перевищувати 200 тис.

Реклама:

"Встановити точну кількість заражень складно. "Лабораторія Касперського" зафіксувала понад 45 тис спроб атак на користувачів у всьому світі", - зазначили в прес-службі.

"Однак це тільки частина всіх спроб атак, так як дані відображають лише частку користувачів продуктів "Лабораторії Касперського". Більш точно оцінити ситуацію дозволяють дані з сервера, з'єднання з яким було запрограмовано в більшості версій WannaCry", - додають в "Лабораторії Касперського".

За її даними, в даний час на сервері Malwaretech, що збирає перенаправлення з "кіллсвітч"-коду, зареєстровано понад 200 тис сповіщень про зараження.

"Це число не включає зараження всередині корпоративних мереж, де для підключення до Інтернету потрібен проксі-сервер. Тобто реальне число жертв може бути більшим ", - повідомили в прес-службі.

Нагадаємо, що в п'ятницю, 12 травня, файли на десятках тисяч комп'ютерів звичайних користувачів, великих компаній і державних структур були заблоковані вірусом-здирником WannaCry.

У понеділок стало відомо про другу хвилю поширення хакерського вірусу.

Рекомендуємо почитати: "Хочу плакати". По світу поширюється глобальна епідемія вірусу-здирника



Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: