Надзвичайні заходи в енергетиці діятимуть до вересня - Насалик

П'ятниця, 19 травня 2017, 16:34

Міністр енергетики і вугільної промисловості Ігор Насалик прогнозує, що надзвичайні заходи в енергетиці діятимуть до середини вересня.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

"На сьогодні діють надзвичайні заходи в енергетиці, ми практично не працюємо на антрацитовій групі вугілля. Споживання його мінімальне – 3,5-4 тисяч тонн на добу, тоді як ми споживали 22-25 тисяч тонн", - розповів міністр.

Аналогічна ситуація триватиме практично до середини вересня, що дасть нам змогу повністю закупити вугілля антрацитової групи. Тим паче, що обсяги його зменшилися порівняно з минулим роком майже вдвічі", – сказав він.

11 травня Кабінет міністрів України продовжив термін дії надзвичайних заходів на ринку електроенергії, запроваджених три місяці тому, ще на один місяць.

Уряд України ухвалив рішення про запровадження надзвичайних заходів в енергетиці 17 лютого. У Кабміні стверджують, що це рішення ухвалили у зв’язку з блокадою залізниці на Донбасі і, як наслідок, обмеженням поставок вугілля антрацитової групи.

З 24 мільйонів тонн вугілля, які українська енергетика споживає на рік, понад 9 мільйонів – вугілля антрацитової групи, і всі поклади його залишилися на непідконтрольній частині Донбасу.