"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Кабмін обнулив мита на міндобрива

Четвер, 18 травня 2017, 12:57

Кабінет міністрів України схвалив законопроект щодо обнулення мит на ввезення мінеральних добрив.

Відповідне рішення уряд ухвалив на засіданні.

"Мова йде про введення нульової ставки митного регулювання на ввезення в Україну мінеральних добрив азотної групи, що дозволить врегулювати питання захисту сільгоспвиробників від сезонного коливання цін, а також суттєво зменшить їх вартість для наших аграріїв", - сказав міністр аграрної політики і продовольства України Тарас Кутовий.

Міністр підкреслив, що таке рішення особливо важливо в контексті обговорюваного рішення щодо перегляду антидемпінгових мит відносно російських міндобрив.

Реклама:

Нагадаємо, МЕРТ вирішило розглянути можливість введення антидемпінгових заходів щодо імпорту російських мінеральних добрив.

Варто зазначити, що за введення антидемпінгових мит на імпорт російських добрив виступав Ostchem бізнесмена Дмитра Фірташа, який є одним з найбільших гравців на ринку добрив України.

В свою чергу в Українській аграрній конфедерації заявили, що Ostchem шантажує аграріїв намагаючись підняти ціни на добрива.

Представники вітчизняних аграрних асоціацій направили звернення до Прем’єр-міністра з вимогою розформувати монополію Ostchem, що утворилася на ринку міндобрив.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: