"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У Фірташа пояснили "шантаж" аграріїв нездатністю влади захистити ринок

Вівторок, 20 грудня 2016, 16:10

У зв'язку з нездатністю України вжити швидкі ефективні заходи щодо захисту вітчизняного ринку азотних добрив від безконтрольного демпінгового російського імпорту, підприємства Ostchem будуть змушені почати масові скорочення персоналу через вимушене згортання виробництва.

Про це йдеться в повідомленні Group DF.

"Бездіяльність уряду щодо захисту внутрішніх ринків, зволікання та затягування з вирішенням питання може занадто дорого обійтися Україні - загибеллю всієї української хімічної індустрії і понад 40 тис. безробітних, що працюють в галузі (азотна), прямими збитками економіці країни. Міста присутності хімічних заводів ризикують перетворитися в депресивні регіони, місцеві бюджети недоотримають від чверті до половини надходжень", - йдеться в повідомленні.
 
Як відзначили в компанії, тільки введення істотних, а не формальних захисних мит може дати українським хімічним підприємствам шанс на виживання, а нинішнім співробітникам заводів - гідну роботу і оплату праці.

"Ми просимо Міжвідомчу комісію з міжнародної торгівлі і МЕРТ встановити розмір мит на рівні, що дозволяє усунути шкоду, яку завдають українській хімічній галузі від демпінгового імпорту добрив з РФ", - повідомили в компанії.
 
Як повідомляється, відповідні листи направлені на ім'я прем'єр-міністра, міністра економічного розвитку і торгівлі, глави Федерації профспілок України, Федерації роботодавців України.
 
У компанії відзначили, що українські підприємства вже почали згортати виробництво, так як щомісячно втрачають внутрішній ринок, поступаючись його імпортерам з Росії і Білорусі.

Реклама:

Нагадаємо, раніше Українська аграрна конфедерація повідомила, що Ostchem Фірташа шантажує аграріїв через ціни на добрива.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: