Ostchem Фірташа шантажує аграріїв через ціни на добрива - УАК

Вівторок, 20 грудня 2016, 14:33

Компанія бізнесмена Дмитра Фірташа Ostchem шантажує українських аграріїв, намагаючись підняти ціни на добрива.

Про це йдеться у відкритому листі українських аграрних асоціацій на ім'я прем'єр-міністра Володимира Гройсмана.

Звернення підписали Українська аграрна конфедерація та інші найбільші аграрні асоціації України.

"Мова йде про маніпулятивну заяву Ostchem звільнити близько 3 тисяч робітників, якщо не будуть введені антидемпінгові мита на російські азотні добрива", - йдеться у прес-релізі УАК.

Реклама:

"Прикметно, що заява з'явилася після того, як українські аграрні асоціації вкотре спробували домовитися з представниками хімпрому про чесне формування цін на їх продукцію. Черговий раунд переговорів, по суті, ні до чого не привів. Натомість компанія Ostchem вдалася до відвертих маніпуляцій", - повідомляє прес-служба.

"Ситуація, коли олігархічна монополія загрожує Україні масовим позбавленням її громадян робочих місць та тримає у заручниках цілу галузь вітчизняного АПК, є неприпустимою та вимагає термінового втручання уряду", - йдеться у зверненні аграріїв.

Як наголошується, ціни на азотні добрива в Україні ростуть не перший рік. Хімічні підприємства вже продають українським аграріям добрива дорожче, ніж відправляють за кордон.

За розрахунками експертів, завдяки цьому у 2015 році "хіміки" отримали додатково близько 4 млрд гривень. 

"Закликаємо уряд терміново втрутитись у розв’язання ситуації та вжити всіх необхідних заходів для запобігання масових звільнень, недопущення безпідставного зростання цін на азотні добрива та розформування олігархічної монополії групи компанії Ostchem", - наголошують аграрні об'єднання.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: