Швейцарський Glencore хоче зруйнувати вікове домінування квартету ABCD

Середа, 10 травня 2017, 19:05

Glencore Agriculture збирається купувати порти, елеватори і підприємства переробки для того, щоб зруйнувати вікове домінування квартету ABCD на агроринку.

Про це пише Bloomberg, передає сайт Порти України.

"Швейцарський товарний гігант Glencore, відомий торгівлею на ринку металу і нафтовими операціями, прагне зруйнувати вікове домінування квартету ABCD - Archer-Daniels-Midland Co., Bunge Ltd., Cargill Inc. і Louis Dreyfus Co. в агросекторі "- зазначається в повідомленні.

Керівник Glencore Agriculture Кріс Махоні стверджує, що незабаром можна буде говорити про "ABCD і G".

"Ми дивимося на ADM, Bunge і Cargill, і ми бачимо, що вони торгують на 50-100 відсотків більше тонн, ніж ми. Наше завдання - створити компанію такого розміру протягом наступного десятиліття або близько того", - розповідає Махоні.

Ринкова вартість Glencore Plc в Лондоні з початку минулого року зросла більш ніж в чотири рази і склала майже 42 мільярди фунтів (54 мільярди доларів), після того як вона продала майже половину аграрного підрозділу і привернула готівку у акціонерів.

Махоні стверджує, що не робить покупок заради зростання, але також визнає, що відсутність активів у США залишає велику дірку в мережі Glencore. "Ми заглянули в США, це не секрет. Але бажаючих продавців немає", - резюмує менеджер.