Місія МВФ приїде в Україну 16 травня - Рева

Середа, 10 травня 2017, 13:15

16 травня в Україну прибудуть представники Міжнародного валютного фонду, яким буде представлений проект закону про пенсійну реформу.

Про це сказав міністр соціальної політики України Андрій Рева, передає "Інтерфакс-Україна".

"16 травня вони (представники МВФ - ред.) Повинні приїхати ще раз, щоб подивитися сам законопроект", - сказав міністр.

За його словами, практично всі деталі проекту пенсійної реформи узгоджені з МВФ, і представники Фонду хочуть подивитися, як ці моменти були прописані в законопроекті.

Реклама:

Рева відзначив, що незабаром після передачі законопроекту представникам МВФ прем'єр-міністр Гройсман представить реформу української громадськості.

Нагадаємо, згідно з текстом меморандуму між Україною та МВФ, пенсійну реформу необхідно прийняти до кінця квітня 2017 року. Вступити в силу вона повинна з 1 січня 2018 року.

МВФ заявив, що Україна не може дозволити собі баритися із всеосяжною пенсійною реформою, у тому числі шляхом підвищення ефективного пенсійного віку.

В свою чергу, прем'єр-міністр Гройсман запевнив, що у пенсійній реформі, яку Кабінет міністрів подасть на розгляд парламенту, немає жодного параметра про підвищення пенсійного віку.

Міністр фінансів Олександр Данилюк підтвердив, що Україна не отримає наступного траншу кредиту Міжнародного валютного фонду без проведення пенсійної реформи. Пізніше він заявив, що законопроект про пенсійну реформу може бути внесений у парламент впродовж одного-двох місяців.

За словами міністра соціальної політики Андрія Реви, Україна на 99% узгодила пенсійну реформу з місією Міжнародного валютного фонду.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: