ДТЕК Ахметова розпочав експорт електроенергії в Молдову

Понеділок, 3 квітня 2017, 17:34

Енергохолдинг ДТЕК з 1 квітня розпочав експорт електроенергії в Молдову.

Про це повідомила директор департаменту електроенергетичного комплексу Міністерства енергетики та вугільної промисловості Ольга Буславец, передає "Інтерфакс-Україна".

"У нас в квітні, ось уже два дні, йде експорт на Молдову", - сказала вона в ході "круглого столу" "Нова ера української енергетики: за крок до прийняття закону "Про ринок електроенергії".

Буславец уточнила, що на даний момент електроенергію в Молдову постачає ДТЕК, закуповуючи її у "Енергоринку" на звичайних умовах.

Вона також додала, що ціна поставки за даним контрактом не забезпечує прибутку, однак початок поставок важливий для відновлення втрачених позицій на ринку Молдови.

За даними НЕК "Укренерго", на вечірній максимум 2 квітня експорт в Молдову становив 398 МВт, з енергоострова "Бурштинської ТЕС" - 354 МВт, в Польщу - 187 МВт.

"ДТЕК Трейдинг" (Україна) і Energocom (Молдова) підписали контракт на поставку української електроенергії на період з 1 квітня 2017 року по 31 березня 2018 року.

Як повідомлялося, голова міненерго Ігор Насалик відзначав, що в лютому завершаться планові ремонти трьох атомних енергоблоків і з'явиться значний профіцит атомної енергії, що дозволяє щомісяця експортувати до 1 млрд кВт-год електроенергії.

Україна в січні-лютому 2017 року збільшила експорт електроенергії на 37,2% (на 263,9 млн кВт-год) в порівнянні з аналогічним періодом 2016 року - до 972,5 млн кВт-год.

В січні-лютому 2017 року Україна експортувала електроенергію на 48,765 млн доларів, т.ч. в лютому - на 27,189 млн доларів.